gov.ua Державні сайти України
Пошук

Аграріям Полтавщини надали технічну консультацію щодо безпечного проведення весняно-польових робіт

13 березня 2024

Представники відділу з питань безпеки праці південного регіону Управління інспекційної діяльності у Полтавській області провели технічну консультацію на робочому місці щодо безпечного проведення весняно-польових робіт з працівниками аграрних господарств Піщанської територіальної громади.

До представників підприємства доведені основні вимоги законодавства щодо проведення весняно-польових робіт. Фахівці зазначили, що в сільському господарстві стається щорічно найбільше нещасних випадків, основними причинами яких є організаційні, технічні та психофізіологічні.

Особлива увага зверталась на стан технологічного обладнання, яке використовується в полі, своєчасне проведення йому необхідних технічних оглядів, випуск на лінію та технічне обслуговування. При виконанні робіт важливо дотримуватись технології виконання робіт та слідкувати за комплектністю обладнання і раціонального його використання.

Наголошено на важливості забезпеченні постійного контролю з боку відповідальних осіб за дотриманням працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

Окремо акцентували увагу на необхідності дотримання вимог порядку проведення розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань, аварій на виробництві, що сталися з працівниками, своєчасності надання інформації про нещасні випадки та попередження випадків прихованого травматизму.