gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині провели тренінг щодо безпечного виконання робіт у замкненому просторі

05 березня 2024

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Полтавській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці провели тренінг з виконання робіт підвищеної небезпеки – безпечне виконання робіт в колодязях з працівниками КП «Кременчукводоканал».

Захід організований для набуття практичних навичок безпечної роботи у замкнутому просторі при виконанні робіт в колодязях.

Під час проведення тренінгу пройдено всі етапи виконання робіт в колодязях: оформлення наряду-допуску, підготовчі роботи, використання засобів захисту, безпечне виконання робіт та дії по закінченню робіт.

Працівники підприємства продемонстрували володіння навичками по безпечному виконанню ремонтних робіт на обладнанні, яке розташоване в обмеженому просторі (колодязі). Роботи у колодязях відносять до газонебезпечних робіт, тому що під час їх  проведення можлива або не виключена можливість виділення в робочу зону вибухонебезпечних чи шкідливих парів, газів та інших небезпечних речовин.

Учасники заходу відпрацювали якісне виконання робіт в колодязі, що відповідає встановленим нормам законодавства України з охорони праці.

Більше про безпеку праці: https://www.pratsia.in.ua/safe_work.php