gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Покровську на Донеччині відбулось засідання колегії Східного міжрегіонального управління Держпраці

27 лютого 2024

У Покровській міській раді на Донеччині під головуванням начальника Східного міжрегіонального управління Держпраці Вячеслава Короля відбулося засідання колегії Східного міжрегіонального управління Держпраці, під час якого було підбито підсумки роботи у 2023 році.

На заході були присутні представники ГУ ДПС у Донецькій області, десятого воєнізованого гірничорятувального загону, Донецької та Луганської облдержадміністрації, Донецького обласного центру зайнятості, ГУ ПФУ в Донецькій області та Луганської області, а також посадовці Східного міжрегіонального управління Держпраці.

На нараді обговорили результати роботи та завдання Міжрегіонального управління щодо протидії незадекларованій праці, торгівлі людьми з метою трудової експлуатації. Присутні підбили підсумки роботи за 2023 рік та окреслили завдання щодо подальшого вдосконалення наглядової діяльності у сфері додержання законодавства про охорону праці, державний гірничий нагляд та виробничого травматизму, а також проаналізували стан виробничого травматизму, проведення спеціальних розслідувань та ведення обліку нещасних випадків і аварій на виробництві за 2023 рік.

Окремо були розглянуті нещасні випадки зі смертельними наслідками на виробництві, що сталися протягом 2023 року на Донеччині та по яких завершено проведення спеціальних розслідувань. На колегії з цього питання виступили директори з охорони праці, промислової безпеки та екології ТОВ “Шахтобудівельна компанія” та ТОВ “Збагачувальна фабрика “Свято-Варваринська”, які доповіли про нещасні випадки, що стались на підприємствах у 2023 році.