gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Одещині провели технічну консультацію щодо запобігання впливу небезпечних факторів під час експлуатації обладнання

23 лютого 2024

Фахівцями Південного міжрегіонального управління Держпраці проведено технічну консультацію з працівниками структурних підрозділів КП «Чорноморськтеплоенерго».

Під час заходу наголошено на важливості безпечного проведення робіт в діючих електроустановках та на котельному обладнанні. Обговорили актуальні питання можливого впливу небезпечних факторів на працівників під час опалювального сезону. Також розглянуто тему безпечної експлуатації електроустановок під час можливих аварійних відключень електрообладнання від електромереж, пов’язаних з військовою агресією російської федерації.

Також особливу увагу приділено попередженню випадків прихованого травматизму та питанням забезпеченості працівників засобами колективного та індивідуального захисту згідно встановлених норм.

Інспектори підкреслили, що працівники газового господарства мають бути добре підготовлені до дій у разі аварійних ситуацій. Регулярні тренування, вивчення процедур евакуації, використання засобів індивідуального захисту усе це значно підвищує рівень підготовки працівників до швидкого та адекватного реагування на нештатні ситуації.