gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Львівському будинку вчених відбувся круглий стіл «Засади соціальної справедливості у проєкті Трудового кодексу України»

22 лютого 2024

У Львівському будинку вчених відбувся круглий стіл «Засади соціальної справедливості у проєкті Трудового кодексу України», який організований Українським центром соціально-правових досліджень та Профспілкою Львівського університету.

У заході взяли участь посадовці Західного міжрегіонального управління Держпраці, науковці Львівського університету ім. Івана Франка, представники профспілок працівників, ГУ ПФУ у Львівській області.

Метою круглого столу було обговорення та вироблення пропозицій до проєкту Трудового кодексу України, щоб забезпечити баланс інтересів працівників та роботодавців, а також врахування стандартів соціальної справедливості.

Учасники заходу звернули увагу на необхідність модернізації норм трудового законодавства, які б  відповідали сучасним вимогам ринку праці, зокрема, у контексті гіг-економіки, дистанційної роботи та забезпечення гідних умов праці.

Підкреслено, що новий Трудовий кодекс має сприяти зміцненню соціального діалогу між працівниками та роботодавцями, а також забезпечити ефективний захист прав працівників.