gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Кіровоградщині подальшу співпрацю з питань психосоціальної підтримки обговорено з регіональним координатором Всеукраїнської програми ментального здоров’я

01 лютого 2024

За участі заступника начальника Південно-Східного управління Держпраці Миколи Шамшура в Управлінні інспекційної діяльності у Кіровоградській області відбулась нарада щодо налагодження співпраці з регіональним координатором Всеукраїнської програми ментального здоров’я Олександром Кришком.

Обговорено подальшу організацію роботи з питань адвокації психосоціальної підтримки та щодо об’єднання зусиль з метою інформування роботодавців та працівників про переваги запровадження психосоціальної підтримки та вжиття практичних кроків для підтримки роботодавців в її запровадженні.

Йшлося також про превентивну діяльність в умовах воєнного стану з питань психосоціальної підтримки на робочому місці, як пріоритетний напрям роботи.

Протягом року інспектори провели на Кіровоградщині близько 5000 заходів, якими охоплено – 231495 осіб. За січень 2024 року проведено близько 400 заходів, яким охоплено – 3490 осіб.

Фахівці надають практичні рекомендації, як запровадити на підприємстві, установі, організації дієву політику психосоціальної допомоги на робочому місці.