gov.ua Державні сайти України
Пошук

Представникам 35 територіальних громад Кіровоградщини – про психосоціальну підтримку на робочому місці

31 січня 2024

У Кропивницькому начальник відділу з питань праці західного регіону Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області Олена Хіміч провела для представників 35 територіальних громад Кіровоградщини вебінар на тему «Психосоціальна підтримка на робочому місці».

Фахівець надала практичні рекомендації, як запровадити на підприємстві, установі, організації дієву політику психосоціальної допомоги на робочому місці, затвердити план заходів щодо реалізації такої політики. Звернула увагу на те, що політика ПСП повинна містити реальні цілі. Також наголосила на тому, що функція інспекторів праці не контролювати цей процес, а здійснювати інформаційно-консультаційний супровід та спільно з роботодавцями вирішувати проблемні питання.

Сьогодні, в умовах війни, психічне здоров’я працівників потребує відповідних дій на рівні підприємства. Психосоціальна підтримка співробітників є пріоритетною частиною загальної політики безпеки і здоров’я на роботі. Системна турбота про психічне здоров’я так само важлива, як і турбота про фізичний стан людини, адже це може врятувати життя, запобігти травмуванню на роботі, зберегти кадровий потенціал, підвищити мотивацію і продуктивність.