gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Івано-Франківщині посилено обізнаність аграріїв з питань безпеки праці

30 січня 2024

Інспектори Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели превентивний захід у філіїПрАТ «Зернопродукт МХП «Перспектив».

Фахівці поінформували про важливість організації заходів, націлених на попередження виробничого травматизму, та як ефективно оцінити й усунути ризики травмувань при виробничих процесах. Надали низку рекомендацій щодо виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації механізмів, устаткування, обладнання підвищеної небезпеки, зокрема під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання, під час виконання металообробних робіт, під час експлуатації вантажопідіймальних кранів та машин, обладнання і механізмів, деталі яких рухаються та/або обертаються.

Значну увагу приділено забезпеченню працівників засобами індивідуального захисту, своєчасному навчанню та перевірці знань з питань безпеки праці, проведенню інструктажів на робочих місцях, медоглядів.

Посадовці розповіли про порядок отриманням дозволів і подання декларацій на виконання робіт та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки і наголосили на постійному підвищенні рівня безпеки на підприємствах шляхом дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.