gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: проведено робочу зустріч з працівниками дистанції електропостачання щодо безпечної експлуатації автономних електростанцій

18 січня 2024

З метою здійснення ефективної профілактичної роботи, створення безпечних умов праці на піднаглядових підприємствах головними державними інспекторами управління інспекційної діяльності у Харківській області Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено робочу зустріч з працівниками дистанції електропостачання.

Надано консультації щодо безпечної експлуатації автономних електростанцій. Вказано, що для обслуговування автономної електростанції та забезпечення її справного технічного стану повинні бути призначені підготовлені працівники, що мають відповідну групу з електробезпеки:

посадова особа, відповідальна за справний стан та безпечну експлуатацію повинна мати не нижче IV групи з електробезпеки до 1000 В (адміністративно-технічний персонал);
працівники, які обслуговують автономні електростанції — не нижче IІІ групи з електробезпеки до 1000 В (електротехнічний персонал).

Такі працівники у своїх діях повинні керуватися вимогами підприємства-виробника електростанції, інструкції щодо її обслуговування й експлуатації. На кожну автономну електростанцію повинні бути встановлені регламент технічного обслуговування її обладнання, технологія і періодичність регламентних робіт.