gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Луганщині внутрішньо переміщених осіб консультують щодо ризиків потрапляння у ситуацію торгівлі людьми

17 січня 2024

Посадовці Східного Міжрегіонального управління Держпраці консультують громадян щодо особливостей трудового законодавства під час воєнного стану, а також роз’яснюють основні ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми.

Втрата роботи внаслідок війни, обмежені можливості забезпечити головні потреби внутрішньо переміщених осіб, біженців та постраждалого від війни населення ведуть до зростання ризиків потрапляння у ситуацію торгівлі людьми.

Пріоритетом в діяльності посадовців щодо запобігання торгівлі людьми є підвищення загального рівня правової свідомості внутрішньо переміщених осіб, формування навичок безпечної поведінки під час подорожі, у новому місці перебування, виховання поваги до прав та основних свобод людини, толерантне ставлення до потерпілих від торгівлі людьми.

Інспектори наголошують, що не варто погоджуватися на роботу, коли на працівника тиснуть і вимагають дати згоду негайно, пропонують працювати нелегально, не повідомляють назву або ім’я роботодавця та його реквізити, вимагають віддати паспорт або інші документи.