gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Миколаївщині провели консультаційну роботу з питань з охорони праці

15 січня 2024

Фахівцями Південного міжрегіонального управління Держпраці здійснено консультаційний захід з метою мінімізації та усунення професійних ризиків на підприємстві, основним видом діяльності якого є технічне випробування та дослідження.

Інспектори розповіли про основні аспекти проведення експертних обстежень та технічних оглядів машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки. Наголосили на необхідності використання лабораторних досліджень, при яких застосовуються спеціальні методи та обладнання, що потребують особливого підходу при визначенні безпечних способів виконання робіт.

Під час заходу проведено технічну консультацію на робочому місці при виконанні робіт з експертного обстеження, діагностування та технічних оглядів устаткування для робіт у вибухонебезпечних зонах. Пропрацьовано алгоритм виконання робіт при експертному обстеженні, технічному огляді вантажопідіймального обладнання і посудин, що працюють під тиском, а також технологічних транспортних засобів.

Звернули увагу на важливість дотримання заходів безпеки при використанні обладнання для ультразвукового контролю та радіографії у момент здійсненні експертних обстежень.