gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині провели моделювання події на робочому місці на ливарному виробництві, де стався нещасний випадок

05 січня 2024

На ПРАТ “КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ ЗАВОД ДОРОЖНІХ МАШИН” інспекторами відділу з питань безпеки праці управління інспекційної діяльності у Полтавській області проведений захід – моделювання події на робочому місці, де стався нещасний випадок під час виконання робіт по обрубці деталей в ливарному виробництві.

До представників підприємства доведені вимоги законодавства щодо безпеки під час виконання робіт по обрубці деталей в ливарному виробництвіОсоблива увага приділялась використанню засобів індивідуального захисту (захист органу слуху) при виконанні даних робіт. Засоби захисту органу слуху (навушники, біруші тощо) повинні відповідати вимогам нормативних документів та виконувати в повному обсязі свою основну функцію по захисту від підвищеного рівня шуму. Також наголошувалось на використанні справних засобів праці, які проходять своєчасні випробування, відповідні огляди відповідальними особами та використовуються за призначенням відповідно до настанов заводів-виробників.

Окремо акцентували увагу присутніх на необхідності дотримання вимог порядку проведення розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань, аварій на виробництві, що сталися з працівниками, своєчасності надання інформації про нещасні випадки та попередження випадків прихованого травматизму.

Поінформували про портал https://pratsia.in.ua/safe_work.php, де містяться рекомендації: як працювати безпечно.