gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Рівному провели спільні цільові профілактичні заходи під умовною назвою “Мігрант”

19 грудня 2023

Інспектори Управління інспекційної діяльності у Рівненській області спільно з представниками Державної міграційної служби, поліції, проводять спільні цільові профілактичні заходи під умовною назвою “Мігрант” з метою запобігання та протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері, а також в рамках інформкампанії «Трудовий договір: Твій пасок безпеки у світі праці».

Під час заходу посадовці спланували спільні відпрацювання місць ймовірного перебування іноземців, під час яких перевірялася законність перебування на території України іноземців та осіб без громадянства (ОБГ), а також роз’яснювалися основні правила перебування іноземців в Україні, відповідальність за порушення міграційного законодавства з питань перебування, працевлаштування та здійснення підприємницької діяльності.

Принагідно фахівці Управління поінформували про оформлення трудових відносин та як не стати жертвами торгівлі людьми. Ознайомили з терміном «торгівля людьми» та поняттями, видами, формами експлуатації людини, які він передбачає.