gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині відбулось засідання обласного координаційного Комітету сприяння зайнятості та професійній орієнтації населення

18 грудня 2023

За участі керівництва Управління інспекційної діяльності у Харківській області в режимі zoom-конференції відбулося засідання обласного координаційного Комітету сприяння зайнятості та професійній орієнтації населення, територіальної тристоронньої соціально-економічної ради.

Під час заходу було обговорено питання про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2023 рік та стан виробничого травматизму і профзахворювань у 2023 році й шляхи його зменшення.

Акцентовано увагу на питаннях своєчасного проведення медичних оглядів працівників та їх оздоровлення, сприяння виконанню на підприємствах та установах області розроблених заходів щодо поліпшення умов праці, атестації робочих місць за умовами праці. Також наголошено на необхідності дотримання роботодавцями законодавчих та інших нормативно-правових актів з охорони праці в частині створення безпечних і нешкідливих умов праці.

Крім того, розглянуто питання стосовно проведення широкомасштабної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед роботодавців та населення області щодо легалізації тіньової зайнятості та неприпустимості неофіційного працевлаштування та виплати заробітної плати в конверті.