gov.ua Державні сайти України
Пошук

Кіровоградщина: під час засідання міжвідомчої робочої групи підбито підсумки спільної роботи з соціальними партнерами

06 грудня 2023

Про підсумки спільної роботи та реалізацію інформаційної кампанії Держпраці «Трудовий договір: Твій пасок безпеки у світі праці» йшлося під час засідання Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань. Засідання провела в режимі онлайн начальник Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області Олена Тарасенко за участі представників обласних управлінь ПФУ, Держпродспоживслужби, ДПС, Федерації профспілок в області.

Озвучено, що протягом 11 місяців 2023 року фахівці Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці провели 8465 інформаційних відвідувань роботодавців з метою роз’яснення переваг офіційного працевлаштування. За результатами спільної з соціальними партнерами роботи встановлено працевлаштування 13038 осіб.

Нова кампанія «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці!»  спрямована на подальше вирішення проблеми незадекларованої праці в умовах воєнного стану.

Також під час засідання поінформовано, що надано 1884 консультації з питань профілактики та розслідування нещасних випадків, взято участь в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці на 12 підприємствах, проведено 8 позапланових перевірок стану профілактичної роботи щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці.