gov.ua Державні сайти України
Пошук

Розпочалася підготовка до відзначення Дня охорони праці у 2024 році

29 листопада 2023

Упродовж останніх трьох років на майданчику, створеному Державною службою України з питань праці, функціонує Міжвідомча робоча група з питань розробки узгодження спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань.

На черговому засіданні робочої групи, що відбулося 21.11.2023, прийнято рішення про створення робочої підгрупи для розробки в умовах соціального діалогу заходів щодо відзначення Дня охорони праці у 2024 році.

Сьогодні відбулося перше засідання цієї робочої підгрупи. В ході зустрічі представники державних органів та сторін соціального діалогу домовилися спільно розробити та реалізувати план заходів до Дня охорони праці з метою охоплення максимальної кількості теперішніх та майбутніх працівників. Зокрема, з’являться нові формати заходів та нові конкурси, зміниться формат конкурсу дитячих малюнків. Починаючи з 2024 року запровадиться цілий ряд заходів, які будуть організовані спільно державними органами та соціальними партнерами.

В сучасних умовах саме соціальний діалог є важливим інструментом реалізації політики держави у сфері праці та безпеки праці, засобом попередження та розв’язання соціальних конфліктів, сприяє підвищенню прозорості процесу прийняття рішень, врахуванню пропозицій формальних і неформальних сторін.

Співпраця між сторонами соціального діалогу дозволяє досягати гармонії між соціально-економічними інтересами різних груп у сфері безпеки праці для формування більш справедливого та стабільного суспільства.