gov.ua Державні сайти України
Пошук

Полтавщина працює над запровадженням програми психосоціальної підтримки працівників на робочому місці

27 листопада 2023

Тепер будь-яке підприємство має можливість запровадити програму психосоціальної підтримки працівників на робочому місці. Про це розповідають роботодавцям фахівці Управління інспекційної діяльності у Полтавській області.

Так, на днях надано консультацію представнику суб’єкту господарювання щодо запровадження програми психосоціальної підтримки на робочому місці у воєнний і післявоєнний час.

Інпсектори запропонували шаблон, який допоможе розробити письмову політику щодо психосоціальної підтримки на робочому місці. Зауважили, що політику можна адаптувати до потреб підприємства/організації/установи.

Наголосили про необхідність залучення найманих працівників до процесу розроблення даної політики, адже залучення до розроблення політики й програми заходів заохотить весь трудовий колектив говорити про значення підтримки ментального здоров’я для людини та сфери праці.

Вичерпна інформація щодо психосоціальної підтримки на робочому місці у воєнний і післявоєнний час – на інформпорталі Держпраці https://pratsia.in.ua/ilo/shablon-polityky.html