gov.ua Державні сайти України
Пошук

Буковина: місцевим суб’єктам господарювання акцентовано на дотриманні трудових прав працівників з інвалідністю

22 листопада 2023

Інформаційні відвідування місцевих роботодавців здійснюють головні державні інспектори відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області.

Посадовці територіального органу Держпраці наголошують на належній організації трудових відносин в умовах воєнного стану, акцентують на необхідності використання лише задекларованої праці найманого персоналу, інформують про переваги офіційних трудових відносин.

Одним із основних питань інформаційних відвідувань є забезпечення трудових прав осіб з інвалідністю.

У ході ділового спілкування роз’яснено за яких умов може застосовуватися праця цієї вразливої категорії громадян, про їхній додатковий соціальний захист, організацію робочого режиму, оплату праці тощо.

Детально зазначено також на умовах комплексної допомогу від держави у разі облаштування роботодавцем нових робочих місць для персоналу та про можливість отримання фінансової компенсації у рамках реалізації Постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2023 року за №893 – «Деякі питання надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю».

Наразі інформаційними заходами охоплено суб’єктів господарювання соціально-культурної сфери, торгівлі, надання послуг, підприємства з автомобільних та пасажирських перевезень, медичні установи.

Актуальна інформація: https://pratsia.in.ua/.