gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Львівщині інспектори праці взяли участь у проведенні слідчих дій за можливими ознаками кримінального правопорушення – торгівля людьми

17 листопада 2023

На Львівщині на початку червня 2023 року, у рамках спільних оперативно-профілактичних заходів по боротьбі з торгівлею людьми з представниками ГУ Нацполіції, було виявлено можливі ознаки використання примусової праці внутрішньо переміщених осіб.

Так, було зʼясовано, що один з місцевих підприємців, який має фермерське господарство, залучає до виконання робіт ВПО (серед яких малолітні та неповнолітні особи) без належного оформлення трудових відносин та виплатою заробітної плати на рівні значно нижчому ніж встановлено законодавством, яка стягується в рахунок оплати за проживання.

За зверненнями потерпілих, ГУ Нацполіцією відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України.

В рамках досудового розслідування проведено обшук приміщень, в яких проживають ВПО та фермерського господарства, де виробляється сільськогосподарська продукція.

В ході обшуку вилучено документацію та інші предмети, які можуть вказувати про можливе вербування, переміщення людей з метою експлуатації, використання вразливого стану громадян.

Якщо ви або ваші знайомі постраждали від торгівлі людьми звертайтесь:
– 1547- Гаряча лінія з протидії торгівлі людьми;
– 527- Національна Гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми;
– 102 – Поліція.