gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині в центрі екстреної медичної допомоги говорили про попередження випадків прихованого травматизму

16 листопада 2023

Посадові особи відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Полтавській області провели технічну консультацію на робочому місці для працівників КП «Полтавський обласний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф Полтавської обласної ради». 

З керівником підприємства обговорено питання попередження випадків прихованого травматизму.

Так як законодавство з охорони праці має на меті захист працівників від травм та інших ризиків, пов’язаних з їх роботою. Однак, не завжди випадки травматизму на підприємствах є відкритими та очевидними. Часто працівники замовчують травми, щоб уникнути проблем з керівництвом або колегами. Такі випадки прихованого травматизму можуть стати серйозною загрозою для здоров’я та життя працівників, а також для ефективної роботи підприємства в цілому.

Для недопущення випадків прихованого травматизму необхідно створити умови, за яких працівники не боятимуться повідомляти про травми та інші ризики, що пов’язані з роботою. Важливо забезпечити прозору систему звітності та реєстрації нещасних випадків, що сталися з працівниками.

Також з працівниками КП «Полтавського обласного центру ЕМД та МК» розглянуто питання забезпечення та використання ними засобів індивідуального захисту, адже кожен медпрацівник повинен вміти користуватися засобами індивідуального захисту, оцінювати ризики та вирішувати, який саме ЗІЗ і коли застосовувати.