gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Прикарпатті на двох підприємствах провели превентивний захід з питань безпеки та гігієни праці

16 листопада 2023

Головні державні інспектори ПівденноЗахідного міжрегіонального управління Держпраці провели превентивний захід з питань гігієни праці, дотримання законодавства у галузі безпеки та охорони праці з керівництвом, працівниками ПП «Завод Пінопласт» та ТзОВ «КРІОН-ЛХЗ».

Акцентували увагу на забезпеченні роботодавцем проведення інструктажу з питань о праці, навчання, перевірку знань, стажування і набуття навичок безпечних методів праці та можливих наслідків порушення дотримання умов з охорони праці та техніки безпеки.

Проінформували про необхідність та порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій, метою якого є визначення, оцінювання та фіксування стану здоров′я працівника, з′ясування можливості до виконання певних трудових обов′язків та встановлення медичних протипоказань.

Звернули увагу, що важливим аспектом на виробництві є проведення періодичної атестації робочих місць за умовами праці з метою визначення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, які можуть негативно впливати на стан здоров′я працюючих. Така атестація проводиться  атестаційною комісією, склад і повноваження  якої визначається наказом по підприємству.

Відмітили, що для запобігання безпосереднього впливу шкідливих та небезпечних умов праці роботодавець повинен забезпечити необхідними  засобами індивідуального захисту.

Окремо звернули увагу на заходи з протидії ВІЛ на робочих місцях та на забезпечення робочого середовища, вільного від переслідувань або дискримінації, а також питання мобінгу та відповідальності за вчинення мобінгу.