gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Тернополі працівникам стоматологічного центру розповіли про вимоги законодавства з питань гігієни праці

14 листопада 2023

Інспектори Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели інформаційно-роз’яснювальну роботу  щодо дотримання законодавства з питань гігієни праці для працівників стоматологічного центру.

У ході заходу було акцентовано на особливостях умов праці медичного персоналу стоматологічного центру та приділено увагу питанням, які пов’язані з професійними ризиками, що виникають під час виконання посадових обов’язків.

Окрім того, було обговорено важливість правильної організації, проведення та оформлення результатів медичних оглядів працівників стоматологічного центру, а також необхідність проведення лабораторних досліджень умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на робочих місцях працівників, відповідно до гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу.

За результатами зустрічі прийнято рішення про важливість дотримання вимог гігієни праці, узгоджено заходи про оздоровлення умов праці, покращення санітарно-побутового забезпечення працівників та міри щодо профілактики професійних захворювань.