gov.ua Державні сайти України
Пошук

Працівникам лісництва Полтавщини нагадали про вимоги безпеки під час навантаження, розвантаження та перевезення вантажів

13 листопада 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Полтавській області надали технічну консультацію на робочому місці працівникам ДП «Ліси України» Філія «Полтавське лісове господарство» Новосанжарське лісництво.

Посадові особи зазначили, що однією із складових ефективної роботи з профілактики виробничого травматизму є належна підготовка, навчання та підвищення кваліфікації працівників з охорони праці. Адже в більшості нещасних випадків на виробництві є людський фактор та організаційні причини, серед яких на першому місці – порушення вимог інструкцій з охорони праці.

На спеціально відведеній ділянці відпрацювали виконання робіт з підвищеною небезпекою, а саме дотримання вимог безпеки під час навантаження, розвантаження та перевезення вантажів. Опрацювали утримання у безпечному технічному стані обладнання, машин і механізмів, деталі яких рухаються та/або обертаються.

З керівниками підприємства та службою охорони праці розглянули питання щодо складання технологічних карт на процес проведення окремих видів роботи.

Додатково акцентували увагу на необхідності дотримання вимог порядку проведення розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань, аварій на виробництві, що сталися з працівниками підприємства, своєчасності надання інформації про нещасні випадки та попередження випадків прихованого травматизму.