gov.ua Державні сайти України
Пошук

Верховний Суд підтримав законність постанови щодо накладення штрафу за порушення законодавства про працю

09 листопада 2023

Під час проведення інспекційного відвідування в Луганській області в жовтні 2020 року, інспектором праці було зафіксовано факт використання праці 98 осіб, які були допущені до роботи без укладання трудового договору, оформленого відповідним наказом, та без повідомлення органу ДФС про прийняття їх на роботу.

За фактичний допуск працівників до роботи без оформлення трудового договору, на підставі статті 265 КЗпП України стосовно юридичної особи було винесено припис про усунення порушень та постанову про накладення штрафу в розмірі 4 мільйони 900 тисяч гривень.

Не погодившись з таким рішенням, юридична особа звернулася до суду з метою оскарження дій Східного міжрегіонального управління Держпраці. Суди першоїапеляційної та касаційної інстанцій у задоволенні позовних вимог юридичної особи відмовилипідтримали позицію управління та визнали його дії такими, що відповідають вимогам чинного законодавства.

06 листопада 2023 року Верховним Судом було винесено Постанову в справі № 360/98/21, якою теж підтримано позицію Східного міжрегіонального управління Держпраці.