gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Кропивницькому на машинобудівному підприємстві провели моделювання нещасного випадку з відпрацюванням сценарію безпечної поведінки працівників

06 листопада 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провели на одному з машинобудівних підприємств у м. Кропивницький моделювання події на робочому місці, де нещодавно стався нещасний випадок, з відпрацюванням сценарію безпечної поведінки працівників.

Нещасний випадок стався з фрезерувальником, який отримав травму кінцівки, з організаційних причин, за висновком комісії зі спеціального розслідуваннянедотримання вимог інструкції з безпечного виконання робіт на фрезерному верстаті.

Під час заходу інспектори разом з фахівцями служби охорони праці підприємства, керівниками підрозділу, свідками нещасного випадку, членами бригади потерпілого покроково відтворили послідовність події у хронологічному порядку. Учасники встановили критичні фактори, що призвели до причин нещасного випадку, співвіднесли їх з обставинами та причинами, зазначеними в акті розслідування, оцінили актуальність заходів, розроблених за результатами розслідування, їх вплив на усунення причин травмування та критичних факторів в подальшому.

За підсумками було змодельовано сценарії розвитку подій: відповідно до послідовності, що призвела до нещасного випадку та з поясненням вимог, як виконувати цю роботу безпечно для працівників.

Учасники заходу отримали чек-листи для самоконтролю з питань охорони праці та рекомендації щодо їх практичного застосування.