gov.ua Державні сайти України
Пошук

Представникам закладів освіти Полтавщини – про організацію охорони праці та попередження випадків прихованого травматизму

31 жовтня 2023

Фахівці управління інспекційної діяльності у Полтавській області провели семінар з представниками закладів освіти міста Кременчука на тему «Організація охорони праці в закладах освіти».

В ході інформаційно-роз’яснювальної роботи представникам закладів освіти доведені основні вимоги законодавства з охорони праці. Наголошувалось на тому, що система управління охорони праці розповсюджується на всіх працівників закладів освіти, при цьому не розповсюджується на учасників навчального процесу.

Крім того, приділялась увага організації та проведенню навчання з питань охорони праці в закладах освіти міста Кременчука, а також – якісному проведенню інструктажів з питань охорони праці. Фахівці зазначили, що важливим є також врегулювання відносин стосовно охорони праці між закладами освіти та організаціями, які проводять у них будівництво, реконструкцію чи модернізацію укриттів.

Окремо акцентували увагу присутніх на необхідності дотримання вимог порядку проведення розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань, аварій на виробництві, що сталися з працівниками, своєчасності надання інформації про нещасні випадки та попередження випадків прихованого травматизму.