gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Кіровоградщині провели моделювання події в комунальному підприємстві, де стався смертельний нещасний випадок

27 жовтня 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провели моделювання події на робочому місці в комунальному підприємстві у Голованівському районі, де стався нещасний випадок зі смертельним наслідком.

Нещодавно під час виконання ремонтних робіт у приміщенні насосної станції очисних споруд працівник впав до підвального приміщення.

Під час превентивного заходу були визначені ризики проведення робіт по ремонту каналізаційно-насосної станції без встановлення поручнів, захисних огороджень відповідно до правил.

Разом з фахівцями Управління працівники підприємства відпрацювали порядок безпечного обслуговування та ремонту з урахуванням відповідних інструкцій, правил охорони праці.

Наголошено, що перевірка справності захисних огороджень, поручнів, інструментів та приладів повинна проводитися регулярно. Робота в разі виявлення несправності під час ремонту повинна бути призупинена. Крім того, зазначено важливість забезпечення справності сходів, площадок, переходів та поручнів.

Інспектори привели приклади нещасних випадків, які трапилися під час проведення подібних робіт через недбалість та оцінили актуальність вжитих заходів, спрямованих на усунення причин травмувань.