gov.ua Державні сайти України
Пошук

Про засоби протидії торгівлі людьми говорили з роботодавцями Черкас

20 жовтня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Держпраці провели на базі міської філії Черкаського обласного центру зайнятості семінар для роботодавців з актуальних питань працевлаштування безробітних осіб, зокрема внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО).

Учасникам роз’яснили порядок отримання компенсації витрат роботодавцю на оплату праці за працевлаштування ВПО, основні трудові права працівників та зміни у законодавстві, спрямовані на урегулювання трудових відносин під час воєнного стану, питання надання мікрогрантів на започаткування власного бізнесу.

Обговорили порядок отримання роботодавцем допомоги по частковому безробіттю в разі скорочення виробництва та детально зупинилися на відповідальності за використання праці особи без належного оформлення трудових відносин.

Акцентували, що наразі в Україні налагоджено систему підтримки та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, включаючи можливість отримання статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, що передбачає надання різного виду допомоги з метою повернення особи до нормального життя.

Порядок працевлаштування працівників – на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/