gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині провели семінар зі студентами, які навчаються за спеціальністю «Охорона праці»

17 жовтня 2023

Посадові особи управління інспекційної діяльності у Харківській області провели онлайн семінар на платформі ZOOM зі студентами випускного курсу Національного університету цивільного захисту України, які навчаються за спеціальністю «Охорона праці» по дисципліні «Управління та нагляд у галузі охорони праці».

Семінар присвячений темі «Здійснення державного нагляду територіальними органами Держпраці в умовах воєнного стану».

Студентам окреслили основні вимоги щодо здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) суб’єктів господарювання на теперішній час.

Роз’яснили, що проведення позапланових заходів під час воєнного стану можливо лише на підставах, викладених в абзацах п’ятому та дев’ятому частини першої статті 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» з урахуванням наказу Міністерства економіки України від 16.06.2023 №5782.

Продемонстрували зразки розпорядчих документів, необхідних для здійснення заходів державного нагляду (контролю) та документів, які складаються за результатами проведення перевірки, форми яких затверджені наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 27.10.2020 №2191.