gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Кропивницькому провели консультацію з гігієни праці у ПОГ „Кропивницьке учбово-виробниче підприємство українського товариства глухих»

11 жовтня 2023

Фахівці відділу гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провели консультаційний захід для працівників служби охорони праці, кадрової служби, працівників дільниць дротяних виробів, полімерного напилення, механоскладальної дільниці ПОГ «Кропивницьке учбово-виробниче підприємство українського товариства глухих», що займається виготовленням торгового обладнання.

Фахівці звернули увагу на врахування людського фактора під час вибору засобів виробництва, технології, організації праці, устаткування робочих місць, забезпечення пріоритету колективних засобів захисту над індивідуальними, максимальне обмеження впливу небезпечних і шкідливих виробничих чинників.  

Окремо наголошено на організаційних заходах для зменшення ризику, пов’язаного з переміщенням вантажів.

Також була приділена увага умовам праці осіб з інвалідністю з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальних програм реабілітації. Йшлося і про вживання додаткових заходів безпеки праці, які відповідають специфічним особливостям цієї категорії працівників.

Захід відбувався із застосуванням послуг сурдоперекладача.