gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині для працівників автогазозаправних пунктів проводять технічні консультації з питань охорони праці

10 жовтня 2023

Фахівці відділу з питань безпеки праці управління інспекційної діяльності у Харківській області провели технічні консультації з питань охорони праці, безпечного виконання робіт, експлуатації обладнання підвищеної небезпеки для працівників та посадових осіб автогазозаправних пунктів (АГЗП).

Під час проведення роз’яснювальної роботи зверталася увага на питання технічного стану ємностей для зберігання ЗВГ, своєчасне проведення технічного діагностування, технічного огляду посудин, що працюють під тиском, наявність дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію  (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, спеціального навчання щодо виконання робіт підвищеної небезпеки та використання відповідного обладнання  та інші.

Розповіли про спрощену процедуру розслідування нещасних випадків на виробництві у період дії правового режиму воєнного (надзвичайного) стану в Україні або окремих її місцевостях, які сталися внаслідок бойових дій. Зазначили, що такі зміни в законодавстві сприятимуть оперативному розслідуванню та своєчасному соціальному захисту потерпілих.

Довели до посадових осіб, що створення безпечних та здорових умов праці, запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням, реалізація конституційного права працівників на охорону їх життя і здоров’я в процесі трудової діяльності є основним завданням в галузі охорони праці.