gov.ua Державні сайти України
Пошук

Кіровоградщина: забезпечення гідної праці – спільна мета інспекторів праці, соціальних партнерів та роботодавців

05 жовтня 2023

З нагоди відзначення Всесвітнього дня дій за гідну працю відбулося засідання круглого столу за участі представників Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці, Федерації профспілок області, обласного відділення Національної служби посередництва і примирення та роботодавців.

Сторони соціального діалогу звернули увагу на роботу, спрямовану на досягнення основних показників гідної праці. Це можливість одержати роботу; праця в умовах свободи та гідність у праці; продуктивна праця; рівність у праці; безпека на виробництві.

Зокрема, начальник відділу з питань праці західного регіону Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області Олена Хіміч підкреслила, що територіальні органи Держпраці в рамках реалізації державної політики посилено працюють на виконання Національного плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці, виробничого травматизму та сприяння відновленню економіки на 2023 рік.

Учасники засідання домовились про подальшу спільну роботу стосовно створення здорової робочої атмосфери та всіх умов для професійного росту працюючих.