gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Хмельниччині під час тренінгу відпрацьовано безпечний порядок дій при обслуговуванні електроустановок

25 вересня 2023

Посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці спільно із представниками Департаменту охорони праці АТ «Хмельницькобленерго»  провели тренінг для працівників МКП «Хмельницькводоканал» щодо безпечного виконання робіт в діючих електроустановках.

Під час заходу обговорено вимоги безпеки до виконання робіт під час оглядів обладнання, проведення оперативних перемикань та обслуговування електроустановок напругою до і вище 1000 В.

З присутніми розглянуто конструктивні особливості обладнання, методи контролю, порядок усунення дефектів та недоліків, а також порядок дій в разі аварійної ситуації.

Наголошено на необхідності дотримання організаційних та технічних заходів для безпечного виконання робіт в діючих електроустановках, а також видачі наряду-допуску, розпорядження.

Особливу увагу приділено нормам комплектування засобами захисту, а також порядку застосування та зберігання електрозахисних засобів.

В ході практичної частини тренінгу працівники виконали роботи по обслуговуванню електроустановок з урахуванням усіх вимог безпеки.