gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Івано-Франківську спільно з поліцією тривають профілактичні заходи щодо протидії торгівлі людьми та примусової праці неповнолітніх

22 вересня 2023

Інспектори Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці спільно з представниками Нацполіції проводять оперативно-профілактичні заходи стосовно боротьби з кримінальними правопорушеннями, пов’язаними з торгівлею людьми та примусової праці неповнолітніх в мережі дитячих розважальних закладах міста Івано-Франківськ.  

В ході проведення заходів було встановлено факт незадекларованої праці 8-ми неповнолітніх осіб. Фахівці роз`яснили основні нормативно-правові акти чинного законодавства про працю, які регулюють працевлаштування молоді.

Нагадуємо, дитяча праця – це праця осіб, які не досягли віку трудової дієздатності. У Законі України «Про охорону дитинства» зазначено, що дитиною є особа віком до 18 років. На роботу дозволено приймати дітей, яким виповнилося 16 років, однак для них необхідно створювати безпечні та здорові умови праці.

Порядок застосування дитячої праці визначений законодавством України про працю.

Дитина має право на захист від економічної експлуатації та праці, що може бути небезпечною для неї чи заважати її освіті, завдавати шкоди здоров’ю, фізичному, психічному, духовному, моральному або соціальному розвитку.