gov.ua Державні сайти України
Пошук

Запоріжжя: про безпеку руху транспорту на будівельних майданчиках

18 вересня 2023

Посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області провели на робочих місцях одного з будівельних майданчиків Запоріжжя технічну консультацію, під час якої приділили увагу безпеці руху транспорту.

Інспектори нагадали, що біля в’їзду на будівельний майданчик необхідно встановити схему руху автотранспорту. Транспортні засоби та пішоходи повинні потрапляти на об’єкт будівництва й залишати його через різні проїзди та проходи. Для доступу до основних робочих зон тимчасові автомобільні шляхи мають бути обладнані пішохідними переходами з відповідними знаками.

Для зміни на період будівництва наявної схеми дорожнього руху на під’їзних шляхах до будівельного майданчика або для вжиття спеціальних заходів із забезпечення безпеки руху в складі Проекту організації будівництва розробляється схема дорожнього руху, яка узгоджується з поліцією, місцевими органами влади та організацією, що обслуговує ці шляхи.

У разі зведення тимчасових споруд, огорож, складів і риштовань необхідно брати до уваги відстані до транспортних засобів, що рухаються.

Більше інформації про те, як працювати безпечно – https://pratsia.in.ua/safe_work.php