gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Хмельниччині працівникам закладу охорони здоров’я наголошено на вимогах безпеки під час експлуатації кисневого обладнання

01 вересня 2023

З метою попередження нещасних випадків  посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками медичного закладу щодо безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.

Під час зустрічі відповідальним працівникам медзакладу наголошено на основних вимогах безпеки при експлуатації обладнання, що працює під тиском, а також акцентовано на небезпеках, що виникають при роботі з киснем, вимогах до підготовки працівників, що виконують роботи з зазначеним обладнанням.

Роз’яснено вимоги до кисневих балонів, їх безпечного транспортування, зберігання та перевезення порожніх балонів, а також стосовно їх експлуатації, ремонту та технічного обслуговування.

Обговорено алгоритм дій працівників щодо безпечної зупинки та подальшого пуску, у випадках аварійного відключення джерела енергії, машин та механізмів, технологічного устаткування.

Більше про безпеку праці на інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua/safe_work.php