gov.ua Державні сайти України
Пошук

Кіровоградщина: під час тренінгу на будівельному підприємстві відпрацювали дотримання вимог безпеки під час виконання бетонних робіт

21 серпня 2023

Тренінг з імітацією реальних подій на тему «Безпека на будівельних майданчиках під час виконання бетонних робіт»провели фахівці Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області для працівників підприємства, яке займається будівництвом житлових та нежитлових приміщень.

У заході взяли участь керівник будівельного об’єкта, виконавець робіт, інженер з охорони праці та інші працівники підприємства, залучені до виконання робіт на будівництві багатоквартирного житлового будинку.

Фахівці Управління звернули увагу на організацію ведення бетонних робіт з метою запобігання впливу на робітників небезпечних і шкідливих виробничих факторів. Це обвалення елементів будівельних конструкцій і опалубки; шум і вібрація, недостатня освітленість робочих місць, несприятливі метеорологічні умови тощо. Роз’яснено правильність розташування робочих місць поблизу перепаду по висоті до 1,3 м і більше, вимоги безпечної експлуатації машин, що рухаються та предметів, що ними переміщуються.

Відпрацьовано порядок адміністративних запобіжних заходів під час виконання робіт з улаштування арматурних каркасів, встановлення та закріплення системної опалубки до відповідно до технологічних карт зведення залізобетонних конструкцій та безпечні засоби механізації під час транспортування, подавання та укладання бетону.

Учасники тренінгу звернули особливу увагу на забезпечення та використання працівниками спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту відповідно до Технічного регламенту засобів індивідуального захисту.