gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: з працівниками житлово-комунального господарства говорили про недопущення випадків прихованого травматизму

21 серпня 2023

Для попередження випадків прихованого травматизму посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці систематично проводять превентивні заходи з питань безпеки праці.

Нещодавно робоча зустріч відбулася з працівниками житлово-комунального господарства, під час якої інспектори розповіли про заходи безпеки, які допоможуть запобігти виробничому травматизму.

Фахівці наголосили на обов’язковому проведенні інструктажів з питань охорони праці, навчанні з питань безпеки праці, а також первинних та періодичних медичних оглядів працівників.

Акцентували увагу на перевагах задекларованої праці з урахуванням усіх гарантій для офіційно працевлаштованих працівників та ризиків для роботодавців в разі використання незадекларованоїпраці.

З метою недопущення випадків прихованого травматизму наголосили на обов’язку роботодавця повідомляти про нещасний випадок або гостре професійне захворювання відповідні органи з використанням засобів зв’язку.

Більше матеріалів на інформпорталі – https://pratsia.in.ua/.