gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: безпека праці при роботі з небезпечними речовинами – тема консультації

16 серпня 2023

З метою попередження нещасних випадків посадовець проконсультував працівників підприємства, що виконує роботи з небезпечними речовинами, а саме здійснює злив-налив та зберігання природного газу, що реалізуються на пересувному автомобільному газозаправному пункті.

Під час зустрічі обговорено основні вимоги до безпечного виконання робіт з небезпечними речовинами, що зазначені у нормативно-правових актах з питань охорони праці.

Інспектори роз’яснили вимоги безпеки при експлуатації посудин, що працюють під тиском, а також при виконанні робіт з підвищеною небезпекою

Поінформували присутніх про особливості отримання дозволів на виконання робіт та експлуатації обладнання з підвищеною небезпекою.

Наголошено на обов’язковому проведенні перевірки та постійного контролю за справністю контрольно-вимірювальних приладів, запобіжно-скидальними клапанами та гумовотканними рукавами тощо.

Фахівці акцентували увагу на перевагах задекларованої праці з  урахуванням усіх гарантій для офіційно працевлаштованих працівників та ризиків для роботодавців в разі використання незадекларованоїпраці.

Більше матеріалів на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/