gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Запоріжжі для газовиків провели технічну консультацію на робочих місцях

15 серпня 2023

Інспектори Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області провели технічну консультацію на робочих місцях підприємства, діяльність якого пов’язана з експлуатацією систем газопостачання.

Посадовці нагадали, що на підприємстві, де система газопостачання експлуатується власними силами, мають бути створена газова служба, затверджене відповідне положення про газову службу та визначена особа, відповідальна за газове господарство.

Технічне обслуговування газопроводів, поточний і капітальний ремонт забезпечує власник, балансоутримувач або орендар газових мереж.

Всі газопроводи й установки, що використовують газ, підлягають технічному обслуговуванню та ремонту в строки, зазначені в паспортах або інструкціях заводів-виробників обладнання, приладів, апаратів із урахуванням місцевих умов експлуатації.

Технічне обслуговування необхідно проводити не рідше одного разу на місяць, а поточний ремонт – не рідше, ніж раз на 12 місяців. Контрольний огляд газового господарства проводиться щонайменше 2 рази на рік.