gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Волині перед зернозбиральною кампанією посилено превентивну роботу щодо безпеки праці працівників

13 липня 2023

Посадовцями Управління інспекційної діяльності у Волинській області посилено інформаційно-розвʼяснювальну роботу щодо дотримання сільськогосподарськими підприємствами вимог безпеки праці під час зернозбиральних робіт.

Так, для представників агропромислового комплексу Волинської області інспектори Держпраці провели виїзний семінар, в ході якого акцентували на :

  • вимогах безпечної експлуатації транспортних засобів;
  • дотриманні рекомендацій з безпечного проведення польових робіт, організації умов праці на виробництві в умовах дії високої температури навколишнього середовища;
  • дотриманні вимог безпеки праці під час обробки ґрунту та збирання врожаю, використання пестицидів, гербіцидів та інше.

Під час семінару проаналізовано стан травматизму на підприємствах агропромислового комплексу. Виокремлено головні причини настання нещасних випадків, серед яких порушення правил безпеки руху на полях, невиконання інструкцій з охорони праці, порушення вимог безпеки під час експлуатації машин, механізмів.

Також з присутніми було обговорено превентивні заходи, які мають обов’язково проводитися перед початком робіт задля зниження ризиків травмування працівників під час виконання таких робіт.

Отримати більше інформації щодо організації трудових відносин, безпеки праці, надання адміністративних послуг, розслідування нещасних випадків в умовах воєнного стану, можна на інформаційному порталі за посиланням: https://pratsia.in.ua/