gov.ua Державні сайти України
Пошук

Вінниччина: інспектори змоделювали обставини нещасного випадку на підприємстві харчової галузі

12 липня 2023

На одному з провідних підприємств харчової галузі Вінниччини фахівці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели моделювання подій на робочому місця, де стався нещасний випадок. Нещодавно там травмувалися працівники, виконуючи роботи на механізмах, що рухаються та обертаються.

Захід відбувся з метою попередження випадків виробничого травматизму в майбутньому.

За результатами розслідування випадку травмування та аналізу матеріалів розслідування фахівці Управління інспекційної діяльності у Вінницькій області організували практичне відпрацювання заходів безпеки праці при роботі на машинах та механізмах з рухомими та такими, що обертаються.

Безпосередньо на місці виконання робіт, було змодельовано події нещасного випадку, встановлено та детально обговорено небезпечні фактори, що призвели до травмування працівника. Зокрема, встановлено основну причину – невиконання вимог інструкції з охорони праці.

Керівнику підприємства акцентовано на необхідності контролю за виконанням вимог галузевих Правил охорони праці під час виконання робіт на машинах та механізмах з рухомими і такими, що обертаються, деталями.