gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Львівщині працівників водоканалу поінформували щодо безпечного виконання робіт в замкнутому просторі

28 червня 2023

У приміщені ЛМКП «Львівводоканал» фахівцями Західного міжрегіонального управління Держпраці організовано семінар для працівників та роботодавців водопровідно-каналізаційного господарства на тему: «Робота в колодязях (закритих просторах) – місце підвищеного ризику».

Особливу увагу було звернено на заходи роботодавця по дотриманні вимог безпеки щодо організації безпечного виконання робіт в замкнутому просторі.

Роботи у замкнутому просторі відносять до газонебезпечних робіт, тому що під час їх проведення можлива або не виключена можливість виділення в робочу зону вибухонебезпечних чи шкідливих парів, газів, інших речовин, здатних викликати вибух, загоряння, в кількостях, що перевищують гранично допустиму концентрацію.

З настанням літнього періоду збільшується кількість нещасних випадків та отруєнь при виконанні робіт в колодязях, шурфах, приямках, резервуарах, ємностях тощо через більш інтенсивне утворення шкідливих та небезпечних газів в каналізаційних системах.

У зв’язку з цим, нагадуємо, що всі роботи, які проводяться на об’єктах водопровідно-каналізаційного господарства вимагають посиленої уваги, особливо у літній період часу. Тільки неухильне дотримання вимог безпеки під час виконання газонебезпечних робіт дозволить попередити нещасні випадки.