gov.ua Державні сайти України
Пошук

Київщина: із студентами і викладачами Ржищівського індустріально-педагогічного технікуму говорили про дотримання вимог законодавства щодо неповнолітніх працівників

08 червня 2023

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею, який відзначається 12 червня, інспектори праці Центрального міжрегіонального управління Держпраці провели інформаційно-роз’яснювальний захід за участі студентів і викладачів Ржищівського індустріально-педагогічного технікуму.

Майбутнім педагогам розповіли про зміни в трудовому законодавстві під час воєнного стану, проінформували як оформити неповнолітнього працівника, укласти з ним трудовий договір тощо.

Викладачів навчального закладу проконсультували щодо важливості дотримання законодавства про працю, попередили, які наслідки матиме неофіційне працевлаштування.

Посадовці наголосили, що дитяча праця, яка має вимушений характер карається законом, адже схильна набувати своїх найгірших форм та завдавати непоправну шкоду фізичному, психічному, розумовому і моральному розвитку дітей.

Більше інформації з питань праці, трудового законодавства – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/