gov.ua Державні сайти України
Пошук

Голова Держпраці Роман Чернега відвідав Херсонщину

21 липня 2015

IMG_0026 21 липня Голова Державної служби України з питань праці взяв участь у Колегії  Херсонської облдержадміністрації, де офіційно представив начальника Головного управління Держпраці у Херсонській області Віталія Берлима.

У своєму виступі очільник відомства повідомив, що новостворена структура передбачає об’єднання функцій Держгірпромнагляду та Державної інспекції праці. Разом з тим, Роман Чернега наголосив, що Держпраці втрачає каральну функцію. Натомість її діяльність буде спрямовано на партнерські стосунки з роботодавцями. Також серед пріоритетних напрямків Державної служби – налагодження міжнародної співпраці та адаптація нормативно-правової бази у відповідності до європейських вимог.

В рамках Колегії відбувся брифінг з представниками засобів масової інформації. Голова Держпраці України та керівник Головного управління у Херсонській області відповіли на запитання журналістів щодо розширення кола повноважень регіонального відомства у зв’язку з переведенням багатьох кримських підприємств на територію Херсонщини, особливостей роботи в умовах мораторію на перевірки, способів вирішення проблем прихованого травматизму, неофіційного працевлаштування, незаконного звільнення працівників окремими підприємствами тощо.

Після цього Роман Чернега зустрівся з колективами Головного управління Держпраці, територіального управління Держгірпромнагляду,  територіальної інспекції з питань праці в Херсонській області, Херсонського підрозділу ДП «Миколаївський експертно-технічний центр Держпраці». Також голова Держпраці України ознайомився з виробничим процесом та поспілкувався з працівниками кількох провідних підприємств регіону.