gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Хмельницькому під час тренінгу працівники комунального підприємства відпрацювали безпечне виконання робіт у замкнутому просторі

05 червня 2023

З метою попередження виробничого травматизму, а також безперебійного функціонування комунального підприємства, що відноситься до водопровідно-каналізаційного господарства, фахівцями Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці проведено тематичний тренінг з посадовими особами та працівниками на каналізаційній насосній станції (далі-КНС).

Працівники підприємства, які задіяні в безпечній експлуатації КНС, покроково відтворили алгоритм дій при виконанні робіт в замкнутому просторі, при цьому інспектором вносились корективи до дій працівників щодо виконання вимог інструкцій з охорони праці, які в подальшому відтворені працівниками при виконанні робіт.

Безпосередньо на робочих місцях, була проведена імітація виконання вищевказаних робіт з урахуванням вимог безпеки та порядку дій персоналу.

Крім того, посадовці наголосили на вимогах Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, під час експлуатації електричного обладнання, та Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, а саме електричних тельферів, що працюють на КНС.

Присутнім наведено приклади небезпек та ризиків, що можуть виникнути при виконанні робіт у замкнутому просторі та експлуатації обладнання на КНС.

В свою чергу, посадові особи та працівники комунального підприємства продемонстрували достатній рівень знань теоретичної частини, а також  високий професіоналізм в частині практичного виконання завдань.

Під час проведення тренінгу працівниками підприємства дотримано усіх вимог з охорони праці під час виконання робіт у замкнутому просторі.