gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Хмельниччині для запобігання виробничого травматизму провели роз’яснювальний семінар для працівників лісової галузі

02 червня 2023

З метою запобігання нещасних випадків у лісовій галузі проведено круглий стіл з посадовими особами та працівниками філії «Шепетівське лісове господарство».

Під час проведення заходу проаналізовано стан виробничого травматизму в лісових господарствах Хмельницької області. Визначено основні обставини та причини настання нещасних випадків на виробництві та шляхи запобігання травмуванню працівників. Аналіз травматизму за професією показує, що в основному смертельні травми отримали лісоруби, які мають 6 розряд, вищу кваліфікацію та значний досвід роботи.

Інспектори зазначили, що основною причиною нещасних випадків є невиконання вимог посадових інструкцій, інструкцій з охорони праці, що стало наслідком відсутності або недостатнього контролю з боку керівників вищої та середньої ланки за дотриманням працівниками вимог безпеки під час виконання робіт, а також за дотриманням працівниками виробничої та трудової дисципліни, а також – людський фактор.

Підкреслили, що безпека передусім стосується людей, їхніх думок і вчинків, їх ставлення до себе й до виконуваної роботи, бо саме люди є вирішальним фактором в дотриманні правил безпеки на робочих місцях.

Крім того, присутнім роз’яснено основні вимоги Правил охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості, зокрема вимоги безпеки на лісосічних роботах.