gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Донеччині провели планову учбову тривогу на ВП «Шахта «Україна» ДП «Селидіввугілля»

26 травня 2023

На ВП «Шахта «Україна» ДП «Селидіввугілля», за участі фахівців Східного міжрегіонального управління Держпраці, провели планову учбову тривогу з ліквідації умовної аварії, що сталася на натяжній станції стрічкового конвеєру 1Л-1000 КСП на похилому конвеєрному квершлагу гор. 210-570 м (позиція ПЛА №39).

Метою учбової тривоги є практичне відпрацювання працівниками шахти і підрозділами 10 воєнізованого гірничорятувального загону правил організації робіт і взаємодії різних служб при ліквідації аварії, а також перевірка підготовленості інженерно-технічних працівників, членів ДГК до порятунку людей та ліквідації наслідків аварії.

Після проведення запланованих заходів спільно з технічним керівником ДП «Селидіввугілля» було проаналізовано дії учасників навчання, членів ДГК і підрозділів 10 ВГРЗ, залучених до учбової тривоги.

В ході проведення учбової тривоги зверталася увага на дотримання комплексу заходів для попередження і оперативного усунення аварійних ситуацій, які виникають внаслідок ведення бойових дій.