gov.ua Державні сайти України
Пошук

Вихованцям освітніх закладів Волині розповідають про особливості праці молоді та права неповнолітніх у трудових правовідносинах

26 травня 2023

За сприяння викладацького складу ліцеїв області, представники Управління інспекційної діяльності у Волинській області проводять інформаційно-роз’яснювальні семінари з питань трудового законодавства для неповнолітніх.

Посадовці роз’яснюють ризики неофіційного працевлаштування, тіньових схем приховування заробітних плат, уникнення податків, надають практичні поради, як здійснювати пошук роботи та протистояти недобросовісним роботодавцям у разі порушення норм трудового законодавства.

Посадовці акцентували, що Держпраці є тим органом, який покликаний захищати права працівників будь-якого віку, в тому числі й неповнолітніх. Тому одним із напрямів діяльності фахівців Держпраці є проведення превентивної роботи щодо дотримання роботодавцями трудового законодавства в частині працевлаштування працівників до 18 років та запобігання економічній експлуатації молоді, дітей і виконанню небезпечних для їхнього здоров’я та життя робіт.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua