gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Полтаві про безпеку атракціонної техніки наголосили працівникам міського парку культури і відпочинку «Придніпровський»

25 травня 2023

Інспектори Управління інспекційної діяльності у Полтавській області провели технічну консультацію з працівниками Комунального закладу культури міського парку культури і відпочинку «Придніпровський».

Проінформували про вимоги до будови, виготовлення, установлення, монтажу, безпечної експлуатації, ремонту та реконструкції атракціонної техніки. Зауважили на додержанні законодавства про працю фізичними особами-підприємствами, акцентували на недопущенні аварій та нещасних випадків.

Фахівці наголосили також на важливості дотримання суб’єктами господарювання нормативних вимог і забезпечення своєчасного ремонту атракціонної техніки та допоміжного обладнання. Такі атракціони повинні підлягати періодичному технічному огляду після міжсезонного зберігання, але не рідше одного разу на 12 місяців.

Нагадали працівникам і про те, що суб’єкт господарювання має потурбуватися аби дії відвідувачів не спричинили аварійних ситуацій та не стали причиною нещасних випадків. Для цього перед входом на атракціон необхідно розмістити таблички з інформацією про правила поведінки і користування даним видом атракціону.